Güncel Duyurular
S.S.S

Sınav Hakkında

TOEFL® sınavı nedir?

TOEFL® sınavı, ana dili İngilizce olmayan kişilerin İngilizce dilini üniversite ortamında duyulduğu, konuşulduğu, okunduğu ve yazıldığı şekilde kullanma ve anlama yeteneğini ölçer.

TOEFL iBT® ile TOEFL® PBT sınavları arasındaki fark nedir?

TOEFL iBT® sınavı İnternet üzerinden, TOEFL PBT sınavı ise kağıt üzerinde uygulanır. TOEFL PBT sınavı yavaş yavaş kullanımdan kaldırılmaktadır.

  • TOEFL iBT sınavı okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini ölçer. Yılda 50 defadan fazla sunulur ve dünya genelindeki sınav yerlerinde çevrimiçi olarak uygulanır.
  • TOEFL PBT sınavı okuma, dinleme, dil bilgisi ve yazma becerilerini ölçer ve şu anda yalnızca İnternet üzerinden sınav yapmanın mümkün olmadığı yerlerde sunulmaktadır.
TOEFL sınav puanları nerelerde kabul edilir?

130 ülkede bulunan 9,000'den fazla üniversite, kolej ve kurum TOEFL puanlarını kabul etmektedir. İngilizce konuşulan herhangi bir yerde eğitim alabilmeniz için TOEFL sınavını nasıl pasaport olarak kullanabileceğinizi öğrenmek için bkz. TOEFL Puanlarını Kimler Kabul Ediyor?.

Bir kurumun puan şartlarının neler olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Her kurum kendi puan şartlarını belirler. Puan şartı araştırmanıza TOEFL® Destination Search ile başlayabilir ve ardından daha özel şartları öğrenmek için kurumla iletişim kurabilirsiniz. Doktora programlarına başvuruyorsanız kurumunuzun GRE® (Graduate Record Examinations®) sınavı gibi başka sınavları da isteyip istemediğini öğrenin. GRE sınavı ile ilgili daha fazla bilgi almak için www.ets.org/gre (İngilizce içerik) adresine gidin.

Sınav ne sıklıkta yapılır?

TOEFL iBT sınavı, yılda 50 defadan fazla olmak üzere, sabit tarihlerde yapılır.Sınav tarihinizi ve yerinizi (İngilizce içerik) seçin.

Sınav yerlerini ve tarihlerini nerede bulabilirim?

Dünya genelindeki sınav yerleri arasından (İngilizce içerik) uygun bir sınav tarihi seçin. Çevrimiçi olarak, postayla, telefonla veya şahsen kayıt yaptırın.

Sınava tek bir günde girebilir miyim?

Evet, sınav tek bir günde yapılır. Sınav en az dört buçuk saat sürer, ancak giriş kaydı işlemiyle birlikte en az yarım saat önce sınav merkezinde olacak şekilde plan yapmalısınız.

Sınava tekrar girebilir miyim?

Evet, sınava istediğiniz kadar girebilirsiniz, ancak 12 günlük bir süre içinde birden fazla giremezsiniz. Halihazırda bir sınav randevunuz varsa, bu randevunuzdan itibaren 12 günlük bir süre içinde başka bir sınav tarihi için kayıt yaptıramazsınız.

Bir ihlal hemen tespit edilmese bile sınava tekrar girme politikası zorunludur (örn. tutarsız kayıt bilgileri).

  • İhlal, kayıttan sonra fakat sınav tarihinden önce tespit edilirse sınav randevunuz iptal edilir ve sınav ücretleriniz iade edilmez.
  • İhlal, sınav puanlarınız açıklandıktan sonra tespit edilirse puanlarınız iptal edilir, iptal durumu size bildirilmez ve sınav ücretleriniz iade edilmez.
TOEFL programı, sınava girecek engelli sınav katılımcılarına kolaylık sunuyor mu?

Engelli veya sağlıkla ilgili gereksinimleri olan sınav katılımcılarına testin amacı göz önüne alındığında, makul hizmet ve olanakları sunarak hizmet vermeyi taahhüt ederiz. Olanak talep etmek amacıyla, kayıt olmak için atmanız gereken adımları görmek üzerewww.ets.org/toefl/ibt/register/disabilities adresine gidin.

Başka bir sınav yerine neden TOEFL sınavını tercih etmeliyim?
  • Dünya çapında en çok saygı duyulan sınavdır
  • En çok kabul edilen sınavdır
  • En doğru şekilde değerlendirilen sınavdır
  • En adil ve ön yargısız sınavdır
  • En uygun sınavdır