Güncel Duyurular
TOEFL® Puanlarını Kim Kabul Ediyor?
130'dan fazla ülkede 9,000'den fazla üniversite, ajans ve diğer kurumlar TOEFL® puanlarını kabul etmektedir. Başka organizasyonlar da TOEFL puanlarına güvenmektedir:
  • Göçmenlik büroları oturma veya çalışma vizelerini çıkarmak için bu puanları kullanmaktadır
  • Tıp ve lisans kurumları profesyonel sertifika amacıyla bunları kullanmaktadır
  • Kişiler İngilizce öğrenme konusundaki ilerlemelerini ölçmek için bunları kullanmaktadır

İngilizce konuşulan her yerde eğitim alabilmeniz için TOEFL sınavını nasıl pasaport olarak kullanabileceğinizi öğrenmek için The TOEFL® Test: Your Passport to the World(Flash) adlı videomuzu izleyin.

TOEFL Puanlarını Kabul Eden Kurumlar

Ankete katılan* ve tercih belirten 5 kayıt kabul görevlisinden 4'ü diğer İngilizce dili sınavlarına nazaran TOEFL sınavını kullanmaktan daha memnun. İngilizce dil becerileri için en doğru ölçüt olarak TOEFL puanlarına güvenen kurumları arayın.

Kuruluşları ve mevcut puan şartlarını bulmak için TOEFL® Destination Searchbelgesini kullanın.

Vize Şartları

Avustralya'da, TOEFL iBT® sınav puanları öğrenci vizesi, eğitim sonrası çalışma vizesi, mesleki beceri göçmenliği vizesi ve ticari vize için gerekli dil şartını karşılamak üzere kullanılabilir. Daha fazla bilgi için lütfen Avustralya Vizeleri bölümünü ziyaret edin.

Birleşik Krallık için, TOEFL iBT sınav puanları belirli koşullar altında 4. Aşama öğrenci vizeleri için kabul edilir. Daha fazla bilgi için lütfen Birleşik Krallık Vizeleri bölümünü ziyaret edin.

* Kaynak: ABD üniversitelerindeki 263 kayıt kabul görevlisi ile yapılan araştırmada, 212 görevli hem TOEFL® sınavını hem de IELTS™ sınavını kabul etmiş, 152'si tercihini belirtmiştir.

 

Ayrıca bkz.: